Vilka syften finns för att låna 20 000 kr?

Att pengarna inte alltid räcker till är en känsla som upplevts av de flesta. En trasig bil eller andra oförutsedda kostnader kan vara en orsak. Andra vill gärna dryga ut semesterkassan eller helt enkelt ha en buffert för att möta framtida scenarion. Många känner att det är skönt med en sådan trygghet ekonomiskt. Att låna 20 000 kr är därför en ganska vanlig lånesumma och används för ovan nämnda saker. Det finns lån som är anpassade för många olika behov på samma gång. Det möjliggörs genom att kunna ta flera lån med enbart en ansökan.

Hur vet jag om jag behöver låna 20 000 kr?

Beroende på hur behovet ser ut avgör vilken låneform som passar dig bäst. Den låneform man bör välja beror helt på hur dina nuvarande och framtida behov ser ut. Om det är så att det bara är någon enstaka gång som du behöver låna 20 000 kr så kan ett privatlån vara gynnsamt. Däremot så ska privatlån som låneform undvikas om det finns ett kontinuerligt behov. Vid varje ansökan tas en kreditupplysning, och flera sådana kan påverka din kreditvärdighet negativt. En kredit är därför fördelaktig då det möjliggör flera lån på bara en ansökan. Nästa gång du är i behov av ett lån behöver du alltså inte göra en ytterligare ansökan. På så sätt finns alltid en trygghet nära tillhands då man har en kontokredit på EverydayPlus.

Vad krävs för att låna 20 000 kr?

En kreditbedömning av din ansökan måste göras av alla långivare, då en god kreditgivningssed ska följas. Seriösa aktörer inhämtar underlag från ett kreditupplysningsinstitut, som exempelvis Upplysningscentralen eller Bisnode, som underlättar arbetet med att kunna bedöma om en kredit kan beviljas. Underlaget kan exempelvis vara ålder, årsinkomst och tidigare betalningsanmärkningar. För att låna 20 000 kr på EverydayPlus behövs ingen upplysning från UC – vi använder Bisnode. Läs mer om oss här.

Sammanfattning:

  • Anledningen till att låna 20 000 kr kan exempelvis vara bilköp, semester eller oförutsedda kostnader
  • En kredit skapar en trygghet i vardagen då pengar alltid finns nära tillhands. Det kan vara svårare med andra låneformer.
  • När en kreditbedömning görs kollas det bland annat på ålder, årsinkomst och eventuella betalningsanmärkningar.

Få upp till 25 000 kronor

{{minVal}}
{{maxVal}}
Ditt uttag
kr,
minst att betala
kr

Det här är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

En flexibel kredit på dina villkor

Vi på EverydayPlus har full förståelse för att kostnader kan dyka upp på sätt som är väldigt svåra att förutse. Därför så erbjuder vi en lättanvänd kontokredit med målet att skapa en trygghet i vardagen. Som en väletablerad finansiell aktör är vi stolta över att ha hjälpt över 25 000 nöjda kunder sedan 2014. Hos oss kan du låna upp till 25 000 kr med en återbetalning som passar just dig. Att göra en ansökan om 20 000 kr tar inte lång tid och är kostnadsfritt.