Privatlån

Ett privatlån är ett lån som inte behöver någon säkerhet för att beviljas. För många kan ett sådant lån hjälpa en att göra verklighet av ens drömmar. Det kan handla om att köpa sin första bil, åka på en efterlängtad semester eller renovera i hemmet. Det är även vanligt att ett privatlån tas till följd av oförutsedda kostnader, exempelvis att bilen behöver åka in på reparation eller att kylen slutar fungera. Det kan därför även fungera som en buffert. Ett privatlån kännetecknas ofta av att det är en smidig process från ansökning till utbetalning. Det kan också gå under benämningar som konsumtionslån eller blancolån.

Sammanfattning:

  • Ett privatlån är avsedd för konsumtion och oförutsedda kostnader
  • Lån utan säkerhet med smidig ansökan och utbetalning
  • Kan också benämnas som konsumtionslån eller blancolån

Kan jag bli beviljad ett privatlån?

Alla långivare behöver ta någon typ av kreditprövning på dig som ansöker om ett privatlån. Vanliga krav är att man är myndig, har en viss årsinkomst och inte har några betalningsanmärkningar. Upplysningscentralen och Bisnode är några av de vanligaste kreditupplysningsföretagen som långivare använder. Att ansöka om ett privatlån en enstaka gång påverkar inte din kreditvärdighet nämnvärt, men flera ansökningar kan påverka den negativt. Om du därför vet att det kontinuerligt kan uppstå ett behov av pengar så finns därför andra alternativ som passar dig bättre.

En ansökan – flera lån

EverydayPlus är en kontokredit. Det innebär att du bara behöver göra en ansökan första gången – sedan kan du göra uttag när behovet väl uppstår och sedan delbetala i din egen takt. Man kan kalla det för ett privatlån i kreditförpackning. Detta för att man kan ta flera lån med bara en ansökan. Vi använder oss av kreditupplysningar från Bisnode när vi bedömer din ansökan. Vår vision är att EverydayPlus ska ge dig som användare en trygghet i vardagen och att ha något att luta sig tillbaka mot. Det anser vi är den bästa versionen av ett privatlån. Läs mer om våra villkor för att bli beviljad en kredit här.

Använd vår enkla kalkylator för att beräkna dina framtida lån

Att ta reda på exakt vad ett lån kostar kan verka komplicerat. Om du är nyfiken på EverydayPlus så är du välkommen att testa dig fram med vår kalkylator. Där kan du enkelt se hur mycket ett uttag kostar och vilka alternativ som finns. Läs gärna mer om vår kredit här.

Få upp till 25 000 kronor

{{minVal}}
{{maxVal}}
Ditt uttag
kr,
minst att betala
kr

Det här är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.