EverydayPlus – flexibel kredit

Direkt när du behöver den.

Sms lån - Vad är skillnaden?

Vad är skillnaden mellan ett SMS lån och EverydayPlus? En fråga som vid första anblick kan tyckas svår att besvara men som egentligen bygger på ganska självklara principer. Vi anser dock att en definition kring begreppet SMS lån är välbehövlig. Det är nämligen inte ovanligt, snarare det motsatta, att kunder ringer in frågar ”hur fungerar ert SMS lån då?” eller ”Jag har skaffat ett sådant där SMS lån hos er, när betalar jag tillbaka detta?”. Denna text har därför syftet att göra dessa principer och skillnader tydliga.

Ett SMS lån bygger på snabba pengar, enkelt och smidigt utan det allt för typiska pappersarbetet en kan uppleva hos de traditionella bankerna. SMS lån prioriterar således kundens behov av snabbhet och om definitionen skulle upphöra här så är det lätt att förstå förväxlingen. Denna snabbhet och smidighet som bland annat SMS lån representerar är något som vi på EverydayPlus profilerar hela vår verksamhet kring - smidigt och snabbt. Vart går således gränsen? Vart drar vi linjen för det ena eller det andra?

En stor skillnad är förvisso att ett SMS-lån tas vid ett tillfälle, betalas tillbaka och sedan försvinner. Hos oss är strukturen formad som en kredit. Hos oss kan den lånade summa nyttjas på nytt igen vid återbetalning - självklart utan ny ansökan eller avgifter. Något du inte kan räkna med hos ett SMS-lån. SMS lån är även oftast plattformsbegränsat till mobiltelefonen, som namnet möjligtvis avslöjar.

Den största skillnaden mellan SMS lån och EverydayPlus ligger snarare i uppfattningen av ansvar. Ansvar gentemot kunder, samhällsklimatet och gentemot oss själva. SMS lån har i det allra flesta fall ett högt pris på sin snabbhet och sin smidighet. Tyvärr kombineras detta ofta med bristen av respekt, förståelse och ansvar för människors ekonomiska problem eller utsatthet. Denna typ av policy eller snarare bristande policy är något som oftast förknippas med termen SMS lån.

Vi anser inte att snabba pengar, och smidig utbetalning ska ha något annat pris än det som är rimligt. Det går kanske att förstå det som så att vi tagit de bästa egenskaperna med SMS lån och kombinerat det med det ansvar vi anser produkten kräver. Självklart finns det SMS lån som uppvisar ett större ansvar än de ovannämnda scenariot, SMS lån som har förnyat sina principer. Generellt sätt skulle vi dock kunna dra slutsatsen att det klassiska SMS lånet är, i jämförelse med EverydayPlus, en osäker låneprodukt som bygger på att du som kund måste ha full koll på vad som gäller och vad du ger dig in på.

 

image

 

EverydayPlus fungerar som ett kreditkort i din mobil. Det vill säga det fungerar inte som ett SMS lån där du lånar ett belopp. På EverydayPlus ansöker du istället om en kreditgräns som du kan använda varje månad. Ansökan är enkel och det enda du behöver är en e-legitimation för att identifiera dig samt en mobiltelefon. 

Du kan ansöka om en kreditgräns mellan 3 000kr och 20 000kr. Kreditgränsen kan du utnyttja som ett lite större uttag eller genom att ta ut flera mindre belopp under månaden. Fakturan kommer nästkommande månad och kan delbetalas om så önskas.

 • Kreditgräns: Minst 3 000 och högst 20 000 kronor.
 • För dig som är mellan 20 och 75 år.
 • Ett flexibelt alternativ till kreditkort, mikrolån och olika konsumentkrediter – du kan ta ut pengar till ditt konto direkt. Det ger dig en buffert för oförutsedda utgifter som inte kan vänta.
 • Du kan ta ut så mycket pengar du vill inom ditt kreditbelopp, antingen hela summan på en gång eller i mindre portioner, när som helst mellan kl. 7 och 21, vardagar och helger. 
 • Att ansöka och få krediten är helt kostnadsfritt. Efter att vi beviljat din kredit tar du ut pengarna till ditt eget bankkonto, antingen hela summan eller lite i taget beroende på dina behov. Du betalar bara för den kredit du utnyttjar.
 • EverydayPlus ger dig en online kredit som är enkel att använda och tillgänglig överallt – det enda du behöver är din mobil eller en internetuppkoppling.
 • Vår kundservice når du vardagar kl. 9-21 och helger kl. 10-15 via telefon 08 225115 eller e-post - kundtjanst@everydayplus.se.
 • Du kan när som helst gå in och kolla dina användaruppgifter och kreditbelopp online dygnet runt.
 • Den genomsnittliga betalningstiden är 45 dagar, eftersom du betalar de uttag du gjort denna månad först i slutet av nästa månad.
 • Du får en faktura på ditt kreditbelopp en gång i månaden. Då kan du betala hela summan på en gång eller välja delbetalning.
 • När du använder delbetalning betalar du en femtedel av fakturasumman, dock minst 200 kronor (om summan är högst 1 500 kronor måste du alltså betala minst 300 kronor).
 • För en av de vanligaste krediterna, 5 000 kronor, är den effektiva årsräntan
  99,83%, i enlighet med konsumentkreditlagen.

Hur mycket vill du ta ut?

3000,00 Kr

 • Du betalar totalt:
  Kr
 • eller delbetalning:
  Kr
 • Kredit:
  Kr
 • Räntekostnad om
  15% per uttag:
  Kr
 • Första betalning:2020-06-30
Exempel beräknat på vanligaste förekommande uttag:

Återbetalningstid 12 månader. Nominell årsränta för ett uttag på 2 200, räknat på uttagsräntan om 15% av uttaget belopp, uppgår till 547,5% Nominell årsränta för ett uttag på 2 200, räknat på månadsränta vid val av delbetalning om 5%, uppgår till 60% Den effektiva årsräntan för ett uttag på 2 200 första dagen i månaden är 97,80 %. Totalt belopp att återbetala 3 048 kronor.

Kundservice

Vardagar 8-19
Helger 10-14
Telefonnummer
08 225 115
E-post
kundservice@everydayplus.se
Chat
Chat